Om mig

Mitt namn är Petra Fogelberg och jag är hållbarhets couturier. Jag tillverkar och säljer kläder och accessoarer som är sydda efter i återbrukad textil. Mina plagg är unika i sitt slag då det material jag skapar i finns i begränsad upplaga.

Jag skapar även brudklänningar i återbrukat material, då antingen dead-stock eller annan återbruka textil. Klänningen blir skräddarsydd efter kundens önskemål och mått. En unik klänning för en unik dag.

Jag arbetar med slow fashion genom refashion. Slow fashion i att skapa ett plagg som kan användas länge; säsong efter säsong, år efter år. Refashion genom att skapa i material som redan är producerat såsom dead stock-tyger samt material från second hand.

Jag har en bred textilutbildning då jag har läst på Malmö Tillskärarakademins mönsterkonstruktörsutbildning, Textilakademin i Värnamo samt Textillärarutbildningen i Linköping. 

Då sömnad och skapande är en stor del av vem jag är så delar jag gärna med mig av in kunskap och för den vidare genom diverse kurser. Håll utkik på instagram eller i webbutiken för att få del av vilka kurser som erbjuds just nu.

Har du övriga textil idéer du vill förverkliga vänligen kontakt mig så diskuterar vi vidare hur jag kan hjälpa dig förvandla din idé till fysisk produkt.

Välkommen!