I denna kurs påbörjar vi arbetet med att skapa en hållbar garderob. En garderob kan vara hållbar ur flera perspektiv; hållbar för att man väljer kvalitetstyger som håller länge eller för att du väljer miljömärkt textil, hållbar för att man utgår från återbrukad textil et.c.

Du kommer att skapa tidlösa plagg där du själv sätter din prägel genom tygval och detaljer för att passa just din stil. Ett hållbart plagg är ju faktiskt ett plagg som blir buret och som inte spenderar för mycket tid i garderoben.

I denna kurs, som är del 1 av en kursserie, kommer vi att sy en överdel i vävt tyg. Svårighetsgrad kan varieras beroende på vilket plagg du väljer att sy. Exempel på plagg: blus, skjorta, tunika, ofodrad jacka. Ingen förkunskap krävs.

Tid: Tisdagar 17.30-21.30.   Vecka 45 , 49, 51  Totalt 12 h fördelat på 3 kurstillfällen

Plats: Syret Jkpg, Kämpevägen 26, Jönköping

Pris: 1695 kr för 3 tillfällen. Material ingår inte. Du tar själv med dig sömnadsmönster, tyg och de sömnadstillbehör du behöver. Materiallista med förslag mailas ut efter anmälan.

Det finns några symaskiner från Husqvarna Viking att låna men vill man vara säker på att ha tillgång under hela kurstillfället rekommenderar jag att ta med egen maskin.